Liberalen willen Good Move in de Vijfhoek tijdelijk bevriezen

Circulatieplan Vijfhoek: de Dansaertstraat Circulatieplan Vijfhoek: de Dansaertstraat
© Saskia Vanderstichele
| De MR vraagt onder andere om de routes voor fietsers en voetgangers op te nemen in het circulatieplan.
© Saskia Vanderstichele
| De MR vraagt onder andere om de routes voor fietsers en voetgangers op te nemen in het circulatieplan.

De liberalen in de Brusselse gemeenteraad hebben een motie ingediend om onmiddellijk een einde te maken aan de test van het circulatieplan van de Vijfhoek.

Voor de meerderheid opnieuw een circulatieplan zou invoeren, stelt de motie van MR en Open VLD voor een brede raadpleging te organiseren op basis van de behoeften van de bewoners, winkeliers, bezorgers en bedrijven in de Vijfhoek. Ze vragen ook om fietsers en voetgangers op te nemen in het plan, net als de routes waarlangs ze zich zouden moeten bewegen.

Ten slotte stellen de liberalen voor dat de raad het college van burgemeester en schepenen verzoekt om "zo spoedig mogelijk aan de gemeenteraad een nieuw verkeersplan voor te leggen dat beter is aangepast aan de realiteit van de wijken en beter is afgestemd op de verschillende bouwplaatsen, met name op de binnenring".

Volgens liberalen is de motie nodig vanwege "ernstige moeilijkheden" die zich hebben voorgedaan sinds de uitvoering van het verkeersplan op 16 augustus. Ook betreuren ze dat er nog geen correcties zijn doorgevoerd in de Marollen, net als de wijken Sint-Jacob, Anneessens, Chicago, Marais, Zenne, Zavel en Dansaert.

MR en Open VLD wijzen tot slot op de kritiek op de toegang voor hulpdiensten na de uitvoering van het nieuwe verkeersplan, en op het besluit van de buurgemeenten Molenbeek en Anderlecht om hun testfase voor mobiliteit tijdelijk stop te zetten na verzoeken van de bevolking.

Good Move

Good Move is het mobiliteitsplan van de Brussels gewest dat stapsgewijs in verschillende gemeenten wordt ingevoerd. Het plan heeft zijn voor- en tegenstanders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?