Lufthansa waarschuwt voor mislukken reddingsplan

© Woluwe-Saint-Lambert.eklablog.com
| Een Lufthansa-vliegtuig boven Woluwe.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa, moedermaatschappij van Brussels Airlines, heeft woensdag gewaarschuwd voor een mogelijke mislukking van de reddingsoperatie die de Duitse overheid met het bedrijf op poten zette.

Het plan, waarbij de staat in ruil voor 9 miljard euro een belang krijgt van 20 procent in het kapitaal en twee zetels in de raad van bestuur van Lufthansa, moet nog goedgekeurd worden op een buitengewone aandeelhoudersvergadering. Een belangrijke minderheidsaandeelhouder, Heinz Hermann Thiele, ligt echter dwars.

In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) laat de investeerder zijn ongenoegen blijken over het reddingsplan. Hij hoopt op een alternatief. Thiele heeft zijn belang in Lufthansa vergroot tot meer dan 15 procent. Of hij op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 25 juni effectief tegen gaat stemmen, laat hij in het midden. "Maar als het plan niet wordt goedgekeurd, zal Lufthansa mogelijk kort na de buitengwone aandeelhoudersvergadering bescherming tegen zijn schuldeisers moeten aanvragen, als er niet snel een andere oplossing wordt gevonden", waarschuwt het bedrijf woensdag.

De raad van bestuur van Lufthansa gaat er vanuit dat er op de aandeelhoudersvergadering minder dan de helft van het kapitaal aanwezig zal zijn. Het plan moet worden goedgekeurd met tweederdemeerderheid en dus is de stem van Thiele beslissend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?