Markeringen op knooppunt E411 en R0 worden aangepast: hinder voor verkeer uit Wallonië

© PhotoNews

Van woensdag tot en met vrijdag past het Agentschap Wegen en Verkeer de signalisatie en markeringen aan op het knooppunt van de Brusselse ring en de E411 in de richting van Brussel. Het verkeer vanuit Wallonië zal daardoor rekening moeten houden met vertragingen. Bedoeling van de werken is de verkeerssituatie daar overzichtelijker maken. Dat meldt het Agentschap.

In de aangepaste situatie zal het verkeer richting Luik en Zaventem vroeger gescheiden worden van het verkeer dat rechtdoor richting Brussel rijdt. De busbaan richting Brussel zal ook iets vroeger beginnen, waardoor de bussen tijdens de drukke ochtendspits wat tijdswinst zullen maken.

In de huidige situatie beschikt het verkeer in de rijrichting Brussel over drie rijstroken, met kort voor de tunnel onder de ring een versmalling naar twee rijstroken. Het verkeer richting Zaventem en Luik kan aansluiten op de buitenring via een rijstrook die verderop verbreedt naar twee rijstroken.

In de nieuwe toestand zal de verdeling in twee rijstroken richting Brussel en twee rijstroken richting Zaventem/Luik enkele honderden meters vroeger beginnen. Dat zal vooral het overzicht van de verkeerssituatie verbeteren. Wegen en Verkeer verwacht ook een gunstig effect op de doorstroming van het verkeer.

Om de markeringen aan te passen en de portiekborden boven de E411 te verwisselen, zal Wegen en Verkeer afwisselend een of twee rijstroken moeten afsluiten. Een aannemer zal overdag de markeringen aanpassen, een andere aannemer zal 's avonds en 's nachts de verkeersborden vervangen. Het afsluiten van twee rijstroken overdag zal zo kort mogelijk gehouden worden om de verkeershinder te beperken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?