Meer dan 100 auto's geflitst in één uur in de Kolonel Bourgstraat

LG
21/01/2020

In de Schaarbeekse Kolonel Bourgstraat werd op 9 januari in één uur maar liefst 111 van de 238 voertuigen betrapt op te snel rijden.

Ongeveer één op de twee chauffeurs overschreed er de snelheidslimiet. Dat schrijft de RTBF. In de gemeente Schaarbeek is sinds 2018 een algemene zone 30 van kracht, maar op sommige plaatsen wordt dat niet door een verkeersbord aangegeven.

Wie van de snelweg komt, ziet duidelijk een bord met 30km/u staan als hij de Kolonel Bourgstraat opdraait. Maar wie van de Reyerslaan komt, wordt door slechts één wegmarkering op de hoogte gesteld dat de snelheidslimiet moet worden aangepast, en de politie is niet zeker of dat bord voldoende de aandacht van de automobilist trekt. "Het is voor niemand fijn om te flitsen in een omgeving waar weinig verkeersborden staan. Het is extra frustrerend voor de automobilisten die op die plaats worden geflitst", zegt Bernard Godart, de woordvoerder van VIAS, het instituut voor verkeersveiligheid aan RTBF.

Bovendien volstaat de wegmarkering in de Reyerslaan wettelijk gezien niet. Een zone 30 moet met een verkeersbord worden aangegeven, zowel bij het begin van de zone en op het einde van de zone. Wie beboet wordt op een plaats waar de nodige signalering ontbreekt, kan de boete dus aanvechten.

Waarnemend burgemeester Cecile Jodogne (Défi) geeft aan dat de gemeente de verkeersborden mogelijk vergeten is. "Wij gaan dat zo snel mogelijk rechtzetten", zei Jodogne voor de camera van RTBF.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Mobiliteit , geflitst , flitspaal , snelheidsovertreding

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni