Flitspaal Lambermontlaan al tien jaar defect

heliotropen
© Google
| De flitspaal op de Lambermontlaan, ter hoogte van de Heliotropenlaan.
© Google
| De flitspaal op de Lambermontlaan, ter hoogte van de Heliotropenlaan.

De flitspaal op de Lambermontlaan in Schaarbeek werkt al tien jaar niet meer. Dat zegt Brussel Mobiliteit. De oorzaak van het defect is de slechte staat van het wegdek.

Vorige week zei de schepen van Mobiliteit in Schaarbeek Adelheid Byttebier (Groen) in À La Carte op BRUZZ-radio dat de flitspaal op de Lambermontlaan niet werkt. Dat bevestigt Brussel Mobiliteit nu ook aan RTBF.

Volgens Brussel Mobiliteit werkt de flitspaal niet meer sinds 2009 of 2010. De flitspaal maakt gebruik van twee lussen die zich onder het asfalt bevinden. Eén lus detecteert wagens wanneer ze door een rood licht rijden, een tweede lus registreert de snelheid. Wanneer er werken aan het wegdek plaatsvinden, kunnen die lussen beschadigd raken.

"Het asfalt bevindt zich in een slechte staat en de lussen zijn geraakt", zegt Inge Paemen, woordvoerster van Brussel Mobiliteit. In de loop van de lente moet de Lambermontlaan een nieuw wegdek krijgen, maar daarvoor moeten de werken aan het Reyerscomplex voltooid zijn.

Er bestaan ook andere snelheidscontrolesystemen, zonder de lussen onder het wegdek. Op gewestelijk niveau loopt een openbare aanbesteding voor nieuwe snelheidscontrolesystemen, zegt staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?