| De aanrijding gebeurde in de Jan Stobbaertslaan.

Meisje aangereden op het zebrapad in Schaarbeek

TRO
© BRUZZ
09/12/2020

Een meisje werd dinsdagnamiddag aangereden op het zebrapad ter hoogte van het Boodschapinstituut in Schaarbeek. Het meisje heeft haar arm gebroken. Een buurtbewoonster richtte een boze brief aan de burgemeester.

Het ongeval gebeurde rond 15u30 in de Jan Stobbaertslaan. Het kind werd aangereden op het zebrapad, waarna ze naar het ziekenhuis werd overgebracht voor enkele onderzoeken. BRUZZ verneemt dat het meisje haar arm gebroken heeft.

Doordat er een bus geparkeerd stond voor het Boodschapinstituut, was het zicht op het zebrapad niet optimaal, liet het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne (Défi) weten aan de Franstalige lokale omroep: "De bestuurder was niet in overtreding en had geen alcohol of drugs genomen." Een onderzoek is ingesteld.

Meer maatregelen voor verkeersveiligheid

De maat is vol voor buurtbewoonster Corine Belva. Zij richtte zich onder meer naar aanleiding van het ongeval tot het kabinet van de burgemeester. "Wacht niet tot het te laat is," aldus Belva in haar brief. "Het is jullie verantwoordelijkheid om voor de veiligheid van onze kinderen te zorgen."

Belva vraagt om meer maatregelen voor verkeersveiligheid. "Eenrichtingsverkeer, stoplichten, extra gemeenschapswachten, omleidingen, kegels, betonblokken of wat dan ook." Dat het verkeer daardoor vertraagd zal worden, neemt ze er bij. "Ik woon in de wijk en rijd er met de auto. De maatregelen zullen mijn verplaatsingen langer maken. Jammer dan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Mobiliteit, Veiligheid, Josaphatpark, verkeersveiligheid , Boodschapinstituut

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni