Metrostations Clemenceau, Park en Centraal worden toegankelijker

Zo ziet het station er nu uit.

Het metrostation Clemenceau heeft er na twee jaar van werken een grondige renovatiebeurt opzitten. Het station in Anderlecht is dankzij een nieuwe loopbrug en nieuwe liften beter bereikbaar. Brussel Mobiliteit neemt ook de metrostations Park en Brussel-Centraal onder handen voor een betere toegankelijkheid.

De renovatie van metrostation Clemenceau omvatte verschillende verbeteringen die het leven van de reiziger makkelijker moeten maken. De nieuwe loopbrug moet het perron met de lift bereikbaar maken en aan de toegang die uitgeeft op de Bergensesteenweg werden twee nieuwe liften geplaatst. De lokettenzaal werd vernieuwd, de toegang in de Kliniekstraat werd vergroot, er kwamen twee nieuwe roltrappen en de geplaatste led-verlichting moet een veiliger gevoel geven. In totaal werd er 7,8 miljoen euro geïnvesteerd.

Park en Centraal

Na Clemenceau zijn nu de volgende metrostations aan de beurt. De werken voor de plaatsing van een nieuwe lift in station Park zijn al bezig. Er komt een lift die het straatniveau verbindt met niveau -1 en in het station zelf zullen drie liften de verschillende niveaus met elkaar verbinden. Er komt ook een nieuwe toegang in de Warandeberg. Samen zal dit 14 miljoen euro kosten.

De grootste investering is die van 40 miljoen euro in de renovatie van het metrostation in Brussel-Centraal. Dat budget is uitgetrokken voor de plaatsing van nieuwe liften, de vervanging van de roltrappen, het vergroten van de circulatieruimte, de verbreding van de perrons en het maken van nieuwe toegangen aan de Ravensteinstraat en de Kardinaal Mercierstraat.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?