Metroverkeer herneemt na incident Kruidtuin

© PhotoNews
| De Brusselse metro is onderbroken.
Updated: 24-04-2019 - 08:13

Het metroverkeer is tijdens de ochtendspits zwaar verstoord. Door "een incident" in de halte Kruidtuin is het verkeer op dinsdagochtend onderbroken op de lijnen 2 en 6 tussen de haltes IJzer en Kunst-Wet. De oorzaak was een technisch defect.

Iets voor zes uur deze ochtend kregen reizigers op de lijn 2 en 6 te horen dat het metroverkeer tussen de haltes Rogier en Kunst-Wet onderbroken was. De omroepers in het station haalden "een technisch defect" aan als oorzaak.

Het euvel is intussen opgelost en het verkeer herneemt. Volgens de laatste informatie van de MIVB ging het om "een technisch defect" of "een incident" in de halte Kruidtuin.

De hinder bleef al bij al beperkt, omdat de andere lijnen van het MIVB-net wel gewoon reden. "Reizigers konden gebruik maken van de metrolijnen 1 en 5," zegt een woordvoerder, "en ook van andere tram- en buslijnen om tot aan Louiza, Madou of Kruidtuin te geraken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?