Minder ongevallen in Brussel met trams en voetgangers of fietsers

© MIVB
| De ongevallen tussen een tram en voetganger daalden met ruim 13 procent.

Het aantal ongevallen in Brussel met een tram enerzijds en voetganger of fietser anderzijds is het voorbije jaar verder gedaald. Dat blijkt uit cijfers van vervoersmaatschappij MIVB. Nochtans rijden er steeds meer trams rond.

Het aantal ongevallen waarbij een tram en een fietser betrokken zijn, daalde tussen 2017 en 2018 van 17 naar 15, of een daling met ruim 11 procent. Daarnaast waren er in 2018 39 ongevallen met een tram en voetganger, tegen 45 in 2017. Dat is een daling met ruim 13 procent. Het voorbije jaar vond geen enkel dodelijk ongeval plaats met een tram, aldus de MIVB. Ook in 2017 was er al daling, maar minder groot.

Nochtans rijden er steeds meer trams rond in de Brusselse straten: het aantal ritten steeg het voorbije jaar met bijna 10 procent tot 165,5 miljoen, terwijl ook het aantal afgelegde kilometers toenam, met 1 procent tot 15,2 miljoen km.

De Brusselse vervoersmaatschappij is tevreden met de daling van het aantal ongevallen, maar blijft oproepen om aandachtig te zijn wanneer een tram nadert. Deze week lanceert ze daarom haar jaarlijkse preventiecampagne, met de slogan: "Ook al hoor je de tram niet, zorg dat je hem ziet".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?