Lift van metrostation Aumale

MIVB-app toont voortaan welke liften defect zijn

TG
© BRUZZ
23/12/2019

De applicatie van vervoersmaatschappij MIVB geeft voortaan meer informatie over de toegankelijkheid van ondergrondse stations. Een update voegt realtime informatie toe over de beschikbaarheid van de liften in stations.

Steeds meer Brusselse metrostations zijn uitgerust met liften om de toegankelijkheid te verbeteren, bijvoorbeeld voor mensen met een handicap of ouders met een kinderwagen. Reizigers konden tot nu toe hun traploze reis voorbereiden op basis van het netplan van de MIVB. Defecte liften op het traject kunnen de reis echter grondig verstoren.

Voortaan is het dus mogelijk om de beschikbaarheid van liften op voorhand op te zoeken. Dat kan door de MIVB-app te updaten en vervolgens een station op te zoeken of te selecteren op de kaart. In het tabblad 'Diensten' staat per station welke lijnen en bestemmingen bereikbaar zijn met de lift. Op de kaart in de app is ook te vinden waar de liften te vinden zijn.

Op het moment van schrijven is het bijvoorbeeld niet mogelijk om in station De Brouckère het perron van lijnen 1 en 5 richting Weststation en Erasmus te bereiken via de lift. De gebruiker van de MIVB-app kan ook vaststellen dat er in metrostation Ribaucourt helemaal geen liften aanwezig zijn.

Er loopt wel een investeringsprogramma om alle metrostations toegankelijk te maken via liften. Dat is al het geval in een meerderheid van de stations.

MIVB-app toegankelijkheid liften
© MIVB | De toegankelijkheid van metrostation De Brouckère op 23/12

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, toegankelijkheid, liften, metrostation, MIVB, MIVB-app

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie