MIVB kondigt drie grote zomerwerven aan

© BRUZZ
| De tramsporen in de Lesbroussartstraat in Elsene worden komende zomer vernieuwd.

Komende zomer zullen drie grote werven een invloed hebben op de dienstverlening van de MIVB. De vernieuwing van de tramsporen aan De Wand is al ingezet. Ook de tramsporen in de Lesbroussartstraat in Elsene worden vervangen. Verder voert watermaatschappij Vivaqua ook werken uit in de Brugmannlaan in Ukkel.

Komend weekend zal de Lesbroussartstraat in Elsene volledig vernieuwd worden. Er komen nieuwe voetpaden en bomen, maar ook het wegdek en de tramsporen worden verwisseld. Die sporen zijn na 25 jaar dienst dringend aan vervanging toe.

Tramlijn 81

Door deze werkzaamheden is tram 81 onderbroken van zaterdag 30 juni tot en met vrijdag 31 augustus. Aan halte Baljuw wordt de lijn in twee gesplitst: Montgomery-Baljuw en Baljuw-Marius Renard. Daartussen worden de haltes in beide richtingen bediend.

Vanuit Montgomery wordt de tram na halte Flagey omgeleid via het traject van bus 71. De tram sluit vervolgens aan halte Buyl aan de tramsporen van lijnen 93 en 94. Via de Louizalaan bedient tram 81 zo ook halte Baljuw. Nadien rijden deze trams verder op lijn 93 richting Stadion.

Behalve halte Dautzenberg worden alle haltes van tram 81 dus bediend. De halte Flagey wordt verplaatst. De haltes Vijvers van Elsene, Géo Bernier, Buyl, Ter Kameren-Ster, Legrand, Abdij en Vleurgat worden opgenomen in het traject. Overstappen tussen de twee deeltrajecten kan aan halte Baljuw.

20180626_Lesbroussartstraat_MIVB_omleiding_tram81
© MIVB
| De omleiding van tramlijn 81 en buslijn 54 in een notendop.

Buslijn 54

Van zondag 8 juli tot en met vrijdag 31 augustus wordt bus 54 richting Vorst Centrum (Bervoets) omgeleid tussen de haltes Fernand Cocq en Baljuw via het Flageyplein, de Vleurgatsesteenweg en de Louizalaan.

Richting Troon wordt de buslijn normaal bediend. Door de omleiding stopt de bus in beide richtingen ook aan de haltes Museum van Elsene, Flagey en Vleurgat.

Brugmannlaan

Vivaqua voert werkzaamheden uit op de Brugmannlaan ter hoogte van de Heldensquare. Dat heeft tussen 2 juli en 31 augustus gevolgen voor tramlijnen 4 en 92.

Tram 4 wordt onderbroken tussen de haltes Globe en Marlow. Een T-bus voert passagiers tussen de haltes Marlow en Vanderkindere. Richting het Noordstation rijden de trams na Marlow verder op lijn 92 richting Fort-Jaco. Halte Boetendael wordt niet bediend.

Tram 92 wordt vervangen door een T-bus tussen de haltes Vanderkindere en Marlow. Komende uit Fort-Jaco rijden de trams verder op lijn 4 richting Stalle (P) na de halte Marlow. Alle haltes van tram 92 tussen Vanderkindere en Lancaster worden bediend. Richting Lancaster wordt de halte Mercurius bediend in plaats van de halte Thévenet.

De T-bussen rijden tussen de haltes Vanderkindere en Lancaster. Aansluiting met tram 4 en 92 gebeurt aan de halte Vanderkindere (trams richting Noordstation en Schaarbeek Station) of Marlow (trams richting Stalle (P) en Fort-Jaco).

20180626_Brugmannlaan_werken_tram92
© MIVB
| Hoe tramlijnen 4 en 92 omgeleid worden door de werken in de Brugmannlaan.

De Wand

Ook aan tramhalte De Wand worden de tramsporen vernieuwd. Alle informatie over de omleidingen van tramlijnen 3, 7 en 19 en buslijn 53 lees je hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?