Metrostation Hankar: muurschildering door Roger Somville

| Metrostation Hankar: muurschildering door Roger Somville.

MIVB moet geplande onderhoudswerken opschorten op bevel van gemeente Etterbeek

© Belga
11/11/2022

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB moet de voorziene onderhoudswerken aan het metronet van dit weekend ter hoogte van het station Hankar op een ander moment inplannen als gevolg van een bevel van de gemeente Etterbeek. Dat meldt de MIVB, die spreekt over "een onverwachte beslissing met ernstige financiële en organisatorische gevolgen".

De metro zal bijgevolg op zaterdag 12 en zondag 13 november normaal rijden op de hele lijn 5. Op vrijdag 11 november blijft er wel hinder aangezien het technisch niet mogelijk is om de geplande onderbreking tegen dan al op te schorten, vervolgt de MIVB. Er zijn pendelbussen voorzien tussen het station Merode en het eindpunt Herrmann-Debroux tijdens de duur van de onderbreking. Metrolijn 5 zal het gedeelte Thieffry - Herrmann-Debroux niet bedienen en zal worden omgeleid naar Stokkel vanuit Merode, klinkt het.

De MIVB plant in de omgeving van metrostation Hankar grote onderhouds- en moderniseringswerken. De maatschappij opteerde ervoor om tijdens het aanstaande verlengd weekend het metroverkeer op een deel van lijn 5 te onderbreken, zodat de werken op enkele dagen tijd kunnen worden uitgevoerd in plaats van wekenlang voor hinder te zorgen. Maar een beslissing van de gemeente Etterbeek, die vreest voor mogelijke geluidsoverlast voor de bewoners van de wijk Exobois, trekt nu een streep door de plannen.

"Er vonden verschillende vergaderingen plaats met de gemeente Etterbeek. Er werd een geluidsstudie besteld en overeengekomen om geen nachtwerken uit te voeren. (...) Toch nam de burgemeester van Etterbeek een politiebevel dat deze werf tijdens het lange weekend verbiedt", aldus de MIVB in een communiqué donderdagavond.

Omdat de werken wel absoluut moeten worden uitgevoerd, betekent de beslissing van de gemeente dat ze nu opnieuw moeten worden gepland in de loop van een werkweek, met als gevolg "nachtwerk gedurende meerdere weken, wat meer hinder zal veroorzaken voor de omwonenden", betreurt de vervoersmaatschappij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit , metrowerken , Hankar , Vincent De Wolf

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni