MIVB sorteert afval niet meer sinds aanslagen

© NMBS
| Dit soort vuilnisbakken komen op het grondgebied in Vorst.

Sinds de aanslagen in metrostation Maalbeek werden in de stations van de MIVB heel wat vuilniscontainers met compartimenten om te sorteren, vervangen door enkelvoudige zakken voor restafval. "Onmogelijk, nu sorteren zo hoog op de agenda staat", klaagt MR.

"Net nu sorteren zo hoog op de agenda staat, voorziet de MIVB geen mogelijkheid daartoe in haar stations", klaagt Aurelie Czekalski aan. "De NMBS geeft de Brusselse maatschappij het nakijken, want zij hebben wel overal containers met vier verschillende sorteerbakken staan. De veiligheidsmaatregelen zijn voor iedereen dezelfde, dus als de NMBS het kan, dan moet de MIVB daar ook naar streven", schrijft La Libre op dinsdag.

"Naar aanleiding van de aanslagen en ter bevordering van de veiligheid, werden de sorteerbakken gewisseld voor vuilnisbakken van Vigipirate, met doorzichtige zakken", antwoordt Van den Brandt. "De MIVB bekijkt momenteel of het mogelijk is om opnieuw een sorteersysteem te installeren."

In 2003 werden gesorteerde vuilnisbakken in bepaalde MIVB-stations geplaatst, maar die werden na de aanslagen in Parijs in 2015 weer vervangen door enkelvoudige, doorzichtige zakken.

In 2018 werd zo'n 1100 ton restafval verzameld in de metrostations. Dat volume blijft stabiel, en dat wil zeggen dat sinds 2015 zo'n 4400 ton ongesorteerd afval is opgehaald in de stations.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?