MIVB verkiest beste buschauffeurs

© MIVB
| Archiefbeeld.

Om hun chauffeurs meer waardering te geven, deelt de MIVB jaarlijks prijzen uit aan zijn beste buschauffeurs. Dit jaar zijn dat er 57. Zij krijgen een diploma.

De wedstrijd bestaat sinds 2015. Aan de hand van feiten zoals punctualiteit en klachten van klanten gaat de Brusselse openbaarvervoermaatschappij na welke chauffeurs in aanmerking komen voor een trofee. Ook respect voor de klant en het materiaal is hierbij belangrijk.

Van de 2.200 buschauffeurs kregen uiteindelijk 57 onder hen een diploma. De tram- en metrochauffeurs komen niet in aanmerking voor deze nominatie.

De MIVB hoopt zo haar waardering te tonen, en chauffeurs extra te motiveren. "Met de bus rijden in Brussel is geen gemakkelijk beroep en we willen op die manier tonen dat we hun werk appreciëren", klinkt bij de MIVB.

Sinds 2016 wordt een gelijkaardige wedstrijd gehouden voor het personeel van de technische dienst.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?