MIVB wil trillingen aan tramdepot in Elsene beperken

© Google
| Tramdepot Elsene

De MIVB wil een deel van de Renbaanlaan, waar de vervoersmaatschappij een tramdepot heeft, heraanleggen, om de trillingen die trams veroorzaken te beperken. Door de heraanleg zullen enkele parkeerplaatsen verdwijnen en dat is niet naar de zin van de buurtbewoners.

De bewoners van de Renbaanlaan klagen al sinds 2014 over de overlast die trams veroorzaken. Daarom wil de MIVB een deel van die straat - waar de MIVB een tramdepot heeft - heraanleggen. Donderdagavond zal de MIVB haar plannen bespreken met de buurtbewoners. Dat schrijft La Dernière Heure.

"We gaan nieuwe tramrails met trillingsdempers plaatsen en we gaan het voetpad heraanleggen", zegt MIVB-woordvoerster Cindy Arents aan La DH. "Daarvoor zullen zeven parkeerplaatsen verdwijnen."

De buurtbewoners kijken niet uit naar de werken. "Werken zijn voor niemand aangenaam, ook niet voor de buurthandelaars die al geleden hebben onder de werken aan de Generaal Jacqueslaan", zegt Benjamin Scheere van actiecomité Hippodrome Action. "Wij vragen een beter beheer van de tramfrequentie, lagere snelheden voor trams in de straat en een langer deel van de nacht zonder trams, zodat wij meer nachtrust krijgen."

'Gebrek aan parkeerplaatsen'

Vooral het schrappen van zeven parkeerplaatsen beschouwt het actiecomité als een probleem. "Er is al een gebrek aan parkeerplaatsen in de buurt", aldus Scheere. Dat zegt ook MR-fractieleider in de gemeenteraad van Elsene Gautier Calomne. "Er zijn dertien parkeerplaatsen voor vierhonderd gezinnen", argumenteert Calomne.

Hij klaagt bovendien een gebrek aan overleg met de buurtbewoners aan, maar die kritiek weerlegt schepen van Mobiliteit Yves Rouyet (Ecolo). "Er zijn nog aanpassingen aan de plannen mogelijk. De bedoeling van het overlegmoment (donderdagavond, red.) is dat buurtbewoners opmerkingen kunnen geven."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?