MIVB zet politie in tegen onnodige verplaatsingen op Brussels openbaar vervoer

© Peter Dhondt-BRUZZ
| De oversteekplaats voor voetgangers aan de MIVB-tramhalte op het Stefaniaplein.

De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij MIVB heeft zaterdag opgemerkt dat er heel wat mensen zijn die nog gebruik maken van het tram-, bus- en metronetwerk voor niet-essentiële verplaatsingen. De politie en eigen veiligheidspersoneel van de MIVB zal zondag een extra oogje in het zeil houden.

De problemen deden zich zaterdag niet op alle lijnen voor, maar wel met name op twee tramlijnen: lijn 55 tussen Rogier naar Da Vinci en lijn 62 tussen Kerkhof van Jette en Eurocontrol. De MIVB merkte op dat er stevig gezondigd werd tegen de regel dat de burgers zich enkel mogen verplaatsen wanneer dat strikt noodzakelijk is. Hierdoor kan ook de sociale afstand in gedrang komen op het openbaar vervoer, want de MIVB voorziet dit weekend slechts de helft van haar normale aanbod.

Om tegen te gaan dat mensen zich zonder reden op het openbaar vervoer begeven, wordt er zondag de Brusselse politie en veiligheidspersoneel van de MIVB ingezet voor controles. De Brusselse openbaarvervoersmaatschappij doet via sociale media een extra oproep naar de reizigers om de regels te respecteren.

"Onze bestuurders en chauffeurs doen er alles aan om diegenen te vervoeren die het echt nodig hebben. Help ze door zowel de sociale afstand als het maximum aantal passagiers per voertuig te respecteren. Bedankt om je enkel te verplaatsen als dat strikt nodig is", zegt An Van hamme, woordvoerster van de MIVB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?