MIVB halveert dienstverlening in het weekend

© MIVB

Dit weekend zullen slechts de helft van de MIVB-voertuigen rijden. Dat kondigt de Brusselse openbaarvervoersmaatschappij vandaag aan.

Aangezien de regering oproept om zo veel mogelijk thuis te werken, is een volledige dienstverlening op het MIVB-net overbodig. De overheid vraagt de bevolking om zoveel mogelijk thuis te blijven en zich niet onnodig te verplaatsen. Die oproep heeft zijn effect, want momenteel ligt het rittenaantal op slechts 15 procent van de gebruikelijke rittenaantallen in dezelfde periode.

Daarom halveert de vervoersmaatschappij in het weekend haar ritten.

Na het weekend wordt de dienstverlening herbekeken, naar de noden van de passagiers.

De MIVB verzekert dat het gehele grondgebied wordt voorzien van bussen, metro en trams.

Tegelijkertijd vraagt de MIVB haar gebruikers om de regels rond 'social distancing' te respecteren. Na het weekend, vanaf maandag 23 maart, worden de frequenties van het openbaar vervoer opnieuw aangepast aan de verplaatsingsnoden op weekdagen.

De MIVB houdt hierbij vooral rekening met de periodes waarbinnen de meeste woon-werkverplaatsingen gebeuren en met de lijnen die ziekenhuizen en zorginstellingen bedienen. Het kan dat er vanaf maandag bepaalde niet-essentiële lijnen op het net worden onderbroken in deze periode van quarantaine.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?