MIVB beperkt aantal passagiers per rijtuig

© PhotoNews
| MIVB-bus.

De MIVB neemt extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het aantal reizigers op de rijtuigen zal beperkt worden. Zij die toch op metro, tram of bus zijn gestapt moeten zich zo goed mogelijk verspreiden.

De overheid nam dinsdagavond versterkte maatregelen die vanaf woensdagmiddag gelden tot en met 5 april, met als voornaamste bekommernis om afstand van elkaar te houden. Die inachtneming van de zogenoemde social distancing geldt ook op het openbaar vervoer, maar is niet altijd even makkelijk afdwingbaar.

Daarom treft ook de MIVB extra maatregelen, om afstand tussen de reizigers onderling maar ook met het personeel te bewaren. In stations en op de voertuigen hangen affiches die het aantal toegelaten passagiers aangeven. Per bus zal dat, afhankelijk van het type bus, 5 tot 12 personen zijn, op een tram zijn twintig reizigers toegelaten en de metro kan 60 tot 80 personen vervoeren.

Diagonaal tegenover elkaar

20200318_MIVB_AFFICHES_CORONAVIRUS
© MIVB
| Een affiche voor de MIVB-bussen.

Om een goede verspreiding in de voertuigen te garanderen, raadt de MIVB af om tegenover of naast elkaar te gaan zitten. Neem liever diagonaal tegenover elkaar plaats. Reizigers mogen bovendien enkel achteraan instappen om contact met chauffeurs zoveel mogelijk te beperken.

De verkoop van vervoerbewijzen aan boord van de voertuigen blijft opgeschort. Wie een ticket moet kopen, doet dat aan de GO-verkoopautomaten, in BOOTIK en KIOSK of via de MIVB-website. Cash betalingen zijn uit den boze.

Eerder besliste de MIVB al om haar aanbod te verminderen. Alle lijnen worden nog altijd bediend. Onnodige verplaatsingen worden evenwel afgeraden en er wordt reizigers gevraagd om piekuren te vermijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?