© PhotoNews

MIVB vermindert dan toch aanbod door coronacrisis

TH
© BRUZZ
17/03/2020

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB past haar aanbod aan de coronacrisis aan. Eerder deden de Lijn en de NMBS dat ook al. In Brussel zullen alle lijnen blijven rijden, maar aan een frequentie van twee derde.

Vanaf woensdagochtend 18 maart vermindert de MIVB haar aanbod met ongeveer dertig procent. Daarmee wil de vervoersmaatschappij zich aanpassen aan de huidige coronacrisis. “De maatregel is gelinkt aan het beschikbare personeel”, laat woordvoerder An Van hamme weten. “Een groot deel van onze chauffeurs heeft zich ziek gemeld. Niet omdat ze met zekerheid besmet zijn met het coronavirus, maar omdat ze bijvoorbeeld een verkoudheid hebben opgelopen. We hebben gewoonweg niet voldoende chauffeurs om woensdag een maximale dienstverlening aan te bieden.”

De MIVB merkt ook een forse daling van het aantal gebruikers op het openbaar vervoer de laatste dagen. Maar dat is gezien de huidige situatie niet per se een slechte zaak, vindt Van hamme. “Doordat minder mensen gebruik maken van de tram, bus of metro dezer dagen, kunnen de reizigers die dat wel nog doen de nodige afstand bewaren in onze voertuigen.”

Noctis

Ook de Noctis-nachtlijnen zullen de komende weken niet meer uitrijden. “Omdat alle cafés en restaurants gesloten zijn en de bevolking aangemaand wordt om binnen te blijven, is het volstrekt nutteloos om de nachtdienstregeling aan te houden”.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Mobiliteit, coronavirus, coronacrisis, MIVB

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie