Elektrische deelsteps in de Brusselse vijfhoek

| Elektrische deelsteps in het centrum van Brussel-Stad.

MR heeft actieplan tegen ongevallen met steps in Brussel

11/01/2023

Nu het aantal ongevallen met steps in drie jaar tijd is verdubbeld in het Brussels Gewest klaagt Brussels MR-parlementslid David Weytsman aan dat de Brusselse regering onvoldoende onderneemt en komt hij met een concreet actieplan. Zo kondigde hij dinsdag aan tijdens een interpellatie in de commissie Mobiliteit van het Brussels Parlement.

Het plan voorziet studies en wetenschappelijke onderzoeken om aanbevelingen op te stellen om erge verwondingen te vermijden. Gebruikers van deelsteps zouden zich enkel nog met hun identiteitskaart kunnen inschrijven om te voorkomen dat minderjarigen de steps zouden kunnen gebruiken en om overtreders te identificeren.

Weytsman stelt voorts voor om steps te registreren zodat de politie of hulpdiensten sneller de bestuurder kunnen indentificeren bij een ongeval of gevaarlijk gedrag. Het MR-parlementslid pleit daarnaast voor de integratie van steps in het ANPR-camerasysteem, het verplicht achterlaten van de steps in drop zones en rijlessen die door de operatoren georganiseerd worden. David Weytsman wil ook hogere boetes voor gevaarlijk parkeren, terwijl de operatoren minder tijd zouden krijgen om de steps te verwijderen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni