De futuristische e-bromfiets van YodaCity.

Na de deelsteps: deze elektrische bromfiets komt naar Brussel

SN
© BRUZZ
14/05/2019

Het lijkt een gestroomlijnde mountainbike, maar de YodaCity is eigenlijk een elektrische bromfiets. Net zoals bij de elektrische deelsteps gaat het om een free floating systeem, waarbij de gebruiker de brommer op straat mag achterlaten. Het concept moet deze zomer zijn intrede maken in de hoofdstad.

Alweer een nieuw deeltransportmiddel in Brussel: deze keer geen steps, maar de futuristische bromfietsen van YodaCity. Ze rijden elektrisch en halen 45 kilometer per uur. Wie geen rijbewijs heeft, kan maximaal 25 per uur rijden.

Je telefoon kan je op je stuur plaatsen om dienst te doen als GPS, en tijdens het fietsen wordt die meteen ook opgeladen. De YodaCity werkt net zoals de elektrische steps met een free floating systeem, waarbij de motorfiets vrij kan achterlaten binnen een bepaalde zone. De verplichte helm zou vastgemaakt worden aan het fietskader.

De kostprijs bedraagt 1 euro om te starten, vervolgens 25 eurocent per gereden minuut. Het is nog wachten tot de zomer, maar YodaCity lanceert alvast een voorverkoop op haar website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , YodaCity , elektrische motorfiets , deelplatform

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni