Xavier Siméon eindigt tweede in Grote Prijs MotoE van Oostenrijk

© Felix Goffin
| Xavier Siméon op het motorcircuit van Mettet.

Brusselaar Xavier Siméon is zondag tweede geworden in de Grote Prijs MotoE in het Oostenrijkse Spielberg. Hij moest op de Red Bull Ring alleen de Fransman Mike Di Meglio laten voorgaan. Die laatste voert het algemene klassement aan en heeft een voorsprong van 29 punten op Siméon, die derde staat.

Vanwege de vochtige omstandigheden werd de race ingekort van zes naar vijf ronden. Siméon vertrok vanop de tweede plaats. Hij werd op het podium geflankeerd door winnaar Di Meglio en de Brit Bradley Smith. "Het was lastig want we reden voor het eerst in de regen", zei Siméon na afloop. "Gelukkig ben ik erin geslaagd geen fouten te maken."

Vorige maand vond op de Sachsenring in het Duitse Oberlungwitz de eerste MotoE-wedstrijd plaats. Siméon eindigde toen als zevende. In het kampioenschap is hij nu derde met 29 punten, twaalf minder dan leider Mike Di Meglio. De derde van vier manches vindt plaats op 15 september in het Italiaanse Misano.

Bekijk hieronder nog eens de aflevering van de sportreeks 'Eremetaal' met Xavier Siméon:

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?