MotoE-debuut van Siméon gaat in vlammen op

© Felix Goffin
| Xavier Siméon op het motorcircuit van Mettet (archiefbeeld).

Het gloednieuwe MotoE-kampioenschap dreigt niet van start te gaan. Een zware brand legde de paddock van het circuit in het Spaanse Jerez in as. De elektrische motoren van alle achttien deelnemers, onder wie de Brusselaar Xavier Siméon, gingen in vlammen op.

In de verwoeste garages stonden de motoren en het materiaal van alle teams die deelnemen aan dit nieuwe kampioenschap voor elektrische motoren. Op het circuit van Jerez in Zuid-Spanje worden de testen voor de start van het seizoen georganiseerd.

Er vielen geen gewonden, maar de schade is enorm. Een onderzoek moet uitwijzen hoe de brand is kunnen ontstaan. De belangen zijn groot, want wellicht wordt het allereerste MotoE-kampioenschap niet eens gereden. Het lijkt praktisch onhaalbaar om de volledige elektrische vloot op twee maanden tijd opnieuw op te bouwen.

De eerste manche van het MotoE-kampioenschap staat in principe op 5 mei in Jerez op het programma, in totaal worden er vijf wedstrijden gehouden. Met Xavier Siméon behoorde ook een Brusselaar tot de achttien deelnemers.

Competitiestart uitstellen?

"Het is triest. Al meer dan een jaar wordt er zwaar geïnvesteerd in dit grote project. Onze motoren worden gemaakt door een klein bedrijfje. Het wordt onhaalbaar om ze allemaal opnieuw te maken op twee maanden tijd", reageert Siméon.

De Oudergemnaar, vorig jaar nog actief in de MotoGP-klasse, hoopt dat er een oplossing uit de bus komt. "Behalve één testrit zijn er nog geen races geweest. Als ze de start van het kampioenschap uitstellen, kan het misschien nog. We zien wel wat er de komende dagen beslist wordt."

Als het MotoE-kampioenschap niet van de grond komt, is dat een serieuze streep door de rekening van Siméon. De Brusselaar komt nog in actie in de Endurance-competitie, maar koos die vooral om zijn programma op te vullen. "Echt jammer, wat er gebeurd is. Ik wilde de eerste wereldkampioen in deze discipline worden."

Herbekijk en lees het portret van Xavier Siméon in de BRUZZ-reeks Eremetaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?