De weg naar de top van tien Brusselse sporters uit tien verschillende sporttakken. Dat verhaal vertelt Eremetaal, de nieuwe sportreeks op BRUZZ. Je kan de eerste aflevering van de reeks met judoka Toma Nikiforov vanavond bekijken na BRUZZ 24 en op BRUZZ.be.

De honger naar goud begint met een medaille uit de kindertijd of de trofee van de doorbraak. Eremetaal vertelt het verhaal over de weg naar de top.

"We doen dat aan de hand van bepalende momenten in de carrière van de atleet," zegt televisiemaker Godfried Roelant in het radioprogramma Uptown. "Nu zijn we in Andorra de Brusselse motorrijder Xavier Siméon aan het volgen, hij had geen goed seizoen in de MotoGP en gaat hier straks motorrijden op ijs." Siméon, die ook een chocoladewinkel heeft in Andorra, zit in de derde aflevering.

Ook het sportieve verhaal van Toma Nikiforov, een Schaarbeekse judoka, is opmerkelijk. Nikiforov timmert aan de weg terug na een knie-operatie, ondertussen geeft hij jonge Brusselse judoka's judo-les in zijn sportzaal in Schaarbeek. In 2015 won hij brons op het WK judo, voor Nikiforov was het een memorabele strijd.

Dit zijn de eerste vijf sporters en afleveringen van Eremetaal:

  • Toma Nikiforov (judoka) - 7/01
  • Amal Amjahid (jiujitsuka) - 14/01
  • Xavier Siméon (motorrijder) - 21/1
  • Claire Michel (triatlete) - 28/1
  • Wannes Van Laer (zeiler) - 4/2

Vanaf maandag 7 januari elke week op BRUZZ tv. Online te bekijken via bruzz.be/eremetaal.

Eremetaal

'Eremetaal' vertelt het verhaal over de weg naar de top van tien Brusselse sporters uit tien verschillende sporttakken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Eremetaal , BRUZZ 24 , Brussel , Sport , Eremetaal , Toma Nikiforov , Amal Amjahid , Xavier Siméon , Claire Michel , Wannes Van Laer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni