TOMA NIKIFOROV

| Nikiforov woont al sinds zijn geboorte in Schaarbeek, waar hij een dojo uitbaat.

Brusselaar Nikiforov stapt over naar Vlaamse judofederatie

TDN
© BRUZZ
30/12/2018

Toma Nikoforov (-100kg) heeft beslist de Franstalige judobond (FFBJ) te verlaten en de Vlaamse judofederatie (VJF) te vervoegen. De Schaarbekenaar is na Joachim Bottieau al de tweede Franstalige judoka die in het tussenseizoen overstapt naar Vlaanderen.

Dat meldde Nikiforov zondag aan La Dernière Heure en werd door zijn manager bevestigd aan onze redactie.

De redenen voor zijn vertrek liggen hoogstwaarschijnlijk bij het ontslag van zijn coach Damiano Martinuzzi bij de FFBJ, twee maanden geleden, en het toekennen van de Gouden Judogi aan Sami Chouchi, twee dagen geleden. Nikiforov zelf hield het op een "persoonlijke beslissing".

De 25-jarige Nikiforov (IJF 13) kende een moeilijk jaar in 2018. Hij werd in april Europees kampioen, maar liep in augustus tijdens de Grand Prix in Boedapest een zware knieblessure op. Na de operatie aan zijn gescheurde kruisbanden moest hij een kruis maken over het WK in Bakoe.

Nikiforov bouwt komende maand zijn seizoen op met een stage in het Oostenrijkse Mittersill (6-13 januari). Hij hoopt opnieuw de competitie te hervatten tijdens de Grand Slam in Düsseldorf (23-25 januari). Zijn grote doel ligt met de Spelen in Tokio in 2020 nog een jaar verder.

BRUZZ zat de afgelopen maanden samen met Nikiforov in het kader van de nieuwe sportreeks Eremetaal. Vanaf januari 2019 op al onze kanalen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Sport, Sporting Flagey, Toma Nikiforov , Joachim Bottieau

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni