Nachttrein Brussel-Wenen keert nog niet meteen terug

20 januari 2020: aankomst van de Nightjet, de nachttrein uit Wenen in het station Brussel-Zuid 20 januari 2020: aankomst van de Nightjet, de nachttrein uit Wenen in het station Brussel-Zuid
© Belgaimage
© Belgaimage

De nachttrein tussen Brussel en Wenen blijft nog langer opgeschort. De verbinding zal "de komende maanden" heropgestart worden, schrijft de Oostenrijkse spoorwegmaatschappij ÖBB woensdag op haar website.

De maatschappij legde begin november een hele reeks nachttreinverbindingen stil, in eerste instantie tot 9 december. Verbindingen naar onder meer Duitsland en Italië keren nadien terug, maar dat is niet het geval voor de routes naar België en Nederland.

"In het licht van de huidige situatie (met betrekking tot het coronavirus, red.) zal de Nightjet-verbinding naar Brussel pas de komende maanden worden heropgestart", klinkt het op de site van de ÖBB-nachttreinen. Hetzelfde geldt voor de nachttrein naar Amsterdam. Die zou begin december voor het eerst rijden, maar die opstart is ook uitgesteld.

ÖBB lanceerde in januari nachttreinverbindingen tussen Oostenrijk (Wenen en Innsbruck) en België. De verbinding met Innsbruck werd intussen afgeschaft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?