| Steps van Pony zijn sinds een week beschikbaar in Brussel.

Nieuw deelstepbedrijf Pony lanceert duizend stuks in Brussel

Mats Buelinckx
27/05/2021

Pony, een Frans bedrijf dat elektrische steps verkoopt, komt na Luik nu ook naar de hoofdstad. Het bedrijf stelt 1000 exemplaren beschikbaar voor inwoners van het Brussels Gewest. Het grote verschil met andere operatoren is dat je bij Pony een exemplaar kan aankopen voor jezelf.

Met Pony komen er in Brussel weer nieuwe deelsteps bij. Het Franse bedrijf lanceerde in januari al enkele exemplaren in Luik, maar is sinds vorige week ook actief in Brussel. Het grote verschil met andere operatoren? Bij Pony kan je zelf een exemplaar kopen op hun website.

Het bedrijf stelt 1000 exemplaren beschikbaar voor inwoners van Brussel. Mensen hebben dan de optie om van die duizend steps zelf eentje te kopen of gewoon gebruik te maken van de app en een step te huren.

Zelf aangekocht

"Pony heeft een uniek participatief economisch model," vertelt woordvoerder Guillem Leroux. "De scooters zijn eigendom van Brusselaars die er eentje hebben gekocht. Een step kost 1090 euro, maar elke keer als iemand anders hun scooter gebruikt, krijgen zij 50% van de opbrengst. De ander helft gaat naar Pony."

"Eigenaars van een Pony-scooter kunnen deze uitlenen aan hun buren, aan mensen met de app of gewoon in hun kelder laten staan. We voorzien natuurlijk wel een verzekering moest de step worden vernield of gestolen. Als je scooter binnen de tien maanden wordt beschadigd of gestolen, krijg je een nieuwe. Op die periode zou je je step hebben moeten terugverdiend door hem uit te lenen."

Pony, batterijen, bakfiets

| Een werknemer van Pony gaat rond met een bakfiets om batterijen te vervangen.

De nieuwe deelsteps zullen beschikbaar zijn in zeven Brusselse gemeenten, van Schaarbeek tot Ukkel en van het Zuidstation tot het Montgomeryplein. Net als andere steps, worden ze ontgrendeld en betaald via een app op je smartphone. Over opladen moeten eigenaars zich geen zorgen maken, werknemers van Pony gaan met een bakfiets in de stad rond en vervangen de batterijen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni