Nieuwe buslijn tussen Heembeek en Schuman vanaf november

© PhotoNews
| Recent was er nog de lancering van bus 37, in november komt er met bus 56 nog een lijn bij.

In het najaar komt er een nieuwe buslijn in het noorden van Brussel. De komende weken begint de MIVB met de aanleg van nieuwe haltes. In het kader van het busplan zijn de komende maanden nog andere wijzigingen gepland.

Bus 56 gaat rijden vanaf 4 november. De noordelijke terminus wordt het nieuwe distributiecentrum van Bpost. Via het Militair Hospitaal en het centrum van Neder-Over-Heembeek gaat het vervolgens naar het winkelcentrum Docks, aan de Van Praetbrug. Vandaar doorkruist de lijn de gemeente Schaarbeek, via onder meer Verboekhoven, Colignon, Wijnheuvelen en Dailly. Daarna gaat via de Ambiorixsquare naar het Schumanplein.

De komende weken begint de MIVB met de aanleg van enkele nieuwe bushaltes, zo meldt La Capitale. Buurtbewoners worden daarvoor verwittigd met een brief. De aanleg van elke halte duurt een tot twee weken.

De nieuwe lijn past in het busplan dat de gewestregering vorig jaar goedkeurde. Recent werd in Ukkel al de nieuwe lijn 37 gelanceerd. Andere nieuwe lijnen zijn pas voor volgend jaar, maar de komende maanden zijn wel nog heel wat trajectwijzigingen gepland. Zo wordt bus 46 verlengd door het stadscentrum tot Thurn & Taxis. Lijn 53 wordt doorgetrokken tot Westland. Eind augustus is er een reorganisatie van de buslijnen in Evere. Meer details op de website van het busplan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?