Nieuwe MIVB-app bevat realtime-routeplanner

© Peter Detailleur/BRUZZ
| Het hoofdmenu van de nieuwe MIVB-app bundelt de voornaamste informatie.
Updated: 18-10-2018 - 12:30

Een strak design, personaliseerbare functies en vooral een realtime-routeplanner. Dat zijn de troeven van de nieuwe mobiele applicatie die de MIVB donderdag lanceert. De gratis app moet het leven van MIVB-reizigers vergemakkelijken met meer live informatie.

De app zorgt ervoor dat cruciale informatie, zoals vertragingen en storingen op de lijnen, maar ook een kaart met daarop alle MIVB-lijnen, meteen op het startscherm verschijnen.

Je kunt voortaan adressen of haltes opslaan, waardoor je met één enkele tik meteen naar je favoriete locaties geleid wordt. Op basis van gebruikersinformatie stelt de app je ook recente of de vaakst gebruikte routes voor.

Om haltes of adressen op te slaan, moeten geïnteresseerden wel inloggen en gegevens zoals hun naam en e-mailadres invoeren. De gebruiker maakt een beveiligde account aan. De MIVB belooft in het kader van de GDPR-wetgeving dat de persoonlijke gegevens beschermd worden.

Realtime-wachttijden

De reizigers kunnen hun reis voortaan plannen dankzij informatie in reële tijd. De app biedt namelijk een reiswegplanner aan op basis van realtime-gegevens en niet langer op basis van de theoretische tijd. Reizigers kunnen ook een melding krijgen die hen verwittigt dat ze op hun bestemming zijn aangekomen.

De oude versie hield geen rekening met vertragingen of onderbrekingen, wat bij de 350.000 maandelijkse gebruikers van de app tot ergernissen leidde. Daar wordt via geolocatie en realtime-wachttijden een mouw aan gepast.

Rolstoelgebruikers

Ook voor rolstoelgebruikers wordt er extra informatie toegevoegd, zodat zij zich vlotter door de stad kunnen verplaatsen. Op termijn moet het mogelijk zijn om via de app het saldo op je MOBIB-kaart te raadplegen of om abonnementen online op te laden. Er komen dus nog updates.

De nieuwe MIVB-app is beschikbaar in de Apple Store en de Google Play Store. Het gaat niet om een nieuwe versie maar wel om een nieuwe app. Die moet je dus zelf gaan downloaden, op een update van de oude hoef je niet te wachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?