| De nieuwe fietsparking in Sint-Gillis.

Nieuwe privéparking voor fietsers ingehuldigd

JP
© BRUZZ
16/09/2020

CycloParking en parking.brussels openen een nieuwe fietsparking in Sint-Gillis. Niet op de openbare weg, maar in een privégebouw. Eerder openden de organisaties al een gelijkaardige parking in de Marollen. "We zijn blij dat we na het succesverhaal van het eerste pilootproject nu in de Marollen kunnen uitpakken met een tweede gelijkaardige parking."

De parking in de Bernardusstraat is uitgerust met twaalf plaatsen voor klassieke fietsen en twee voor bakfietsen. De eerste privéstalling werd afgelopen december ingehuldigd en biedt plaats aan achtentwintig fietsen en drie bakfietsen.

Door de coronacrisis is het fietsgebruik in de hoofdstad snel gestegen. In de eerste schoolweek werd 75 procent meer fietsverkeer vastgesteld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. "Veel Brusselaars willen investeren in een fiets en hebben helaas geen overdekte plek om die te stallen," verklaart mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen).

De beveiligde fietsparking voor buurtbewoners bieden een oplossing. Wie ervoor kiest om een privéruimte beschikbaar te stellen, gaat een samenwerking aan met parking.brussels. Die zal de toegang tot de ruimte beveiligen met behulp van een badgesysteem en staat in voor het abonnementenbeheer. De prijs is vergelijkbaar met een fietsboxabonnement, zo'n 60 euro per jaar voor een fiets.

Ondertussen worden in de toekomst ook nog een aantal publieke fietsparkings ingehuldigd, meldt parking.brussels. Zo volgen er in de wijk Pogge in Schaarbeek nog extra parkeerplaatsen voor fietsen, net als in de De Limaugestraat in Elsene, het Albertplein in Vorst of de Olieslagerijlaan in dezelfde gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Cyclo , Parking.Brussels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni