| Het einde van de bouw van de nieuwe voetgangersbrug aan het station van Sint-Agatha-Berchem wordt verwacht tegen de zomer van 2023.

Nieuwe voetgangersbrug aan station Sint-Agatha-Berchem

RF
© BRUZZ
25/10/2022

Afgelopen weekend is spoorwegbeheerder Infrabel gestart met de bouw van de nieuwe voetgangersbrug aan het treinstation van Sint-Agatha-Berchem. Enkele honderden meters verder komt over hetzelfde spoor een tweede brug in Ganshoren. "De werken zouden in de zomer van 2023 afgerond zijn", meldt Thomas Baeken van Infrabel.

Er komen twee nieuwe 'passerelles' (jaagbruggen) aan het treinstation van Sint-Agatha-Berchem en enkele honderden meters verder in Ganshoren. "Sommige mensen liepen over de sporen om van het ene naar het andere perron te gaan, maar dat is levensgevaarlijk", laat Thomas Baeken van Infrabel weten. "Hiermee willen we de veiligheid op en rond het spoor verhogen."

De vergunningsaanvraag voor de twee loopbruggen omvatte ook werkzaamheden om het perron aan de kant van het stationsgebouw opnieuw in te richten, te verhogen en te verlengen.

De voetgangersbrug van Sint-Agatha-Berchem zal 50 meter lang en 3 meter breed zijn, inclusief de trap met fietsgoten. De voetgangersbrug van Ganshoren, die ook over de sporen gaat, is 35 meter lang en 3 meter breed.

De werken van beide bruggen zouden in de zomer van 2023 afgerond moeten zijn. "De bruggen zullen al klaar zijn in het voorjaar, maar de NMBS zal ook nog liften installeren voor mensen met een beperkte mobiliteit", laat Baeken weten.

De tijdelijke voetgangersbrug aan het station van Sint-Agatha-Berchem zal in december gedemonteerd worden, laat Infrabel nog weten. In totaal gaat het om een investering van 4 miljoen euro.

De werken aan de voetgangersbrug aan het treinstation van Sint-Agatha-Berchem afgelopen weekend. Copyright: ipv Delft en Artgineering

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni