NMBS hervat ticketcontrole op de trein

© PhotoNews

Vervoersmaatschappij NMBS hervat vanaf vrijdag de ticketcontrole op de trein, weliswaar zonder fysiek contact. Zo worden papieren tickets visueel gecontroleerd en digitale tickets gescand. Betalingen op de trein kunnen enkel via Bancontact.

Door de coronacrisis gaf de NMBS de voorbije weken de prioriteit aan informatie en sensibilisering rond de veiligheidsmaatregelen aan boord van de treinen. Maar vanaf vrijdag worden opnieuw ticketcontroles uitgevoerd.

Dat gebeurt met instructies die opgesteld zijn in samenspraak met treinbegeleiders en preventieadviseurs waardoor de controles in alle veiligheid kunnen plaatsvinden voor reizigers en personeel. Wie een ticket op de trein wil kopen, zal dat bijvoorbeeld niet met cash geld kunnen.

Meeste balies open

Sinds 4 mei is het verplicht om een mondmasker te dragen in het station, op de perrons en in de treinen. Het treinaanbod is sindsdien bijna volledig hervat en staat nu bijna op zijn maximum (3.600 treinen per dag). Per dag zijn er momenteel zo'n 300.000 tot 310.000 reizigers, wat bijna 30 procent is van het normale aantal reizigers op een weekdag.

In 108 stations in ons land zijn de ticketbalies momenteel op de normale openingsuren open. In een dertigtal kleinere stations zijn die nog gesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?