NMBS klokt af op bijna 244 miljoen reizigers in 2018

© PhotoNews
| Reizigers in het Zuidstation.

Een recordaantal van 243,9 miljoen binnenlandse reizigers heeft in 2018 de trein genomen, zo meldt vervoersmaatschappij NMBS woensdag. Dat zijn er 8,6 miljoen meer dan in 2017, een stijging met 3,7 procent.

"De sterke groei van 2017 (+3,6 procent) heeft zich dus ook in 2018 verdergezet." Het aantal binnenlandse reizigers blijft structureel groeien, aldus de spoormaatschappij. De reizigersgroei deed zich voor bij alle producten en in alle reizigerssegmenten. Volgens de NMBS steeg het aantal reizigers met een abonnement nog sterker dan het jaar voordien.

De woon-werkabonnementen gingen er met 3 procent op vooruit (+2% in 2017) en het aantal reizigers met een schooltreinkaart steeg met 2,5 procent (+1,4% september). Ook bij de vrijetijdsverplaatsingen was er groei. "Het resultaat van een commerciële strategie van NMBS die erop gericht is ook tijdens de daluren meer reizigers aan te trekken," klinkt het.

De NMBS zette die strategie in 2018 voort met de lancering van een aantal extra voordelige tickets, bijvoorbeeld voor op de autoloze zondag of voor tijdens de eindejaarsperiode.

Volgens het spoorbedrijf toont de structurele groei van de reizigersaantallen aan dat steeds meer mensen de trein als alternatief zien voor de wagen en bijhorende files. Het bedrijf wijst daarbij op het grotere aanbod. "Sinds december 2017 is het treinaanbod met 5,1 procent uitgebreid, goed voor gemiddeld zo'n 200 bijkomende treinen per dag."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?