NMBS, MIVB, De Lijn en TEC zoeken proefkonijnen voor routeplanner

© Peter Detailleur/BRUZZ
| De MIVB lanceerde recent nog maar een nieuwe app.

Eén routeplanner die je de beste route en de beste combinatie van vervoersmiddelen aanbiedt. Dat is de doelstelling van de openbaarvervoermaatschappijen NMBS, De Lijn, MIVB en TEC. Zij ontwikkelden een applicatie en zijn op zoek naar geïnteresseerden om die te testen.

De routeplanner (Smart Mobility Planner) integreert de realtime gegevens van de vervoersmaatschappijen, zodat de reiziger op elk moment de beste route zal kunnen selecteren voor openbaar vervoer, in combinatie met een traject te voet of met de fiets.

De routeplanner houdt momenteel rekening met bus, trein, tram, metro en fiets. Ook de Villo!-deelfietsen in Brussel zijn in de test geïntegreerd. Het is de bedoeling dat er op termijn nog andere vervoersmiddelen bijkomen, zoals andere deelfietsen en deelauto's. Prijzen en tickets zijn niet beschikbaar in de applicatie.

Het wordt de eerste gedeelde software van de openbaarvervoermaatschappijen, die het graag "een multimodale primeur" noemen. De testfase wordt in maart gelanceerd en loopt tot eind dit jaar. Iedereen die zich inschrijft (via www.smartmobilityplanner.be), kan eraan deelnemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?