NMBS komt met flexibel abonnement voor telewerk

© Belgaimage

De NMBS voert vanaf volgend jaar flexibele abonnementen in, op maat van pendelaars die slechts twee à drie keer per week naar kantoor gaan.

Corona heeft telewerk het afgelopen jaar een stevige impuls gegeven, en dat heeft een zware impact gehad op het aantal treinreizigers. De NMBS verwacht dan ook dat telewerk zal blijven.

Voor die mensen is een standaardabonnement niet meer interessant, vreest de NMBS. Daarom voert het spoorwegbedrijf vanaf volgend jaar een flexibel treinabonnement in, op maat van pendelaars die twee of drie keer per week naar kantoor gaan. In juni is een proefproject van start gegaan voor 6 à 7.000 werknemers.

Goedkoper

Die testfase, uitgevoerd met zeven "grote privé- en openbare klanten" (ondernemingen die hun werknemers NMBS-abonnementen aanbieden, red.), is een succes gebleken, zo schrijft Le Soir maandag.

De NMBS wil de pas daarom vanaf 2022 uitrollen voor zowel particulieren als voor bedrijven en instellingen. De klant zal kunnen kiezen om ofwel 80 of 120 dagen naar keuze binnen een periode van 12 maanden van en naar een vaste werkplek te reizen, of 6 of 10 dagen naar keuze per maand. Het abonnement is alleen weggelegd voor smartphone-gebruikers, de bestaande papieren abonnementen blijven gewoon bestaan.

De flexibele formules zijn goedkoper dan de bestaande standaardabonnementen, waarmee reizigers nu zeven op zeven tussen twee stations kunnen reizen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?