|

NMBS past treinaanbod aan tijdens paasvakantie

© Belga
31/03/2022

Tijdens de paasvakantie van zaterdag 2 tot en met zondag 17 april past de NMBS zoals elk jaar haar treinaanbod aan om rekening te houden met de daling van het aantal pendelaars tijdens de piekuren. Op maandag 18 april is de zondagdienstregeling van kracht. Dat meldt de spoorwegmaatschappij donderdag in een persbericht.

Een groot deel van de P-treinen (treinen die enkel tijdens de piek rijden) zal niet rijden. Ook de frequentie van bepaalde S-treinen (voorstadstreinen) zal worden verminderd. Omdat de NMBS meer reizigers naar toeristische bestemmingen verwacht, wordt het aanbod naar de attractieparken en naar de kust behouden of uitgebreid.

Tijdens de vakantie kunnen reizigers de trein met twee nemen voor de prijs van één, dankzij het Duo Ticket. Dat aanbod is geldig van 2 april tot en met 31 augustus 2022.

De IC-treinen tussen Namen en Charleroi en tussen Bergen en Aulnoye, die eind januari vanwege personeelsuitval werden geschrapt, zullen na de paasvakantie opnieuw rijden.

De NMBS raadt haar reizigers aan de routeplanner op de website of via de app te consulteren om de dienstregeling van hun trein te verifiëren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, NMBS, dienstregeling, paasvakantie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni