NMBS zorgt voor voordelig ticket naar Brusselse klimaatmars op 10 oktober

© PhotoNews

De NMBS biedt iedereen die zondag 10 oktober wil deelnemen aan de geplande klimaatmars in Brussel een voordelig ticket naar de hoofdstad. Daarnaast legt de treinmaatschappij die dag extra treinen in om de drukte op te vangen. Dat laat de Klimaatcoalitie weten via Twitter.

Op zondag 10 oktober organiseert de Klimaatcoalitie een grootschalige klimaatmars onder het motto "Back to the Climate". Aan de vooravond van de Europese top en de internationale top te in Glasgow, hoopt de organisatie met de protestmars een duidelijk signaal te geven.

Deelnemers van de klimaatmars kunnen voordelig met de trein naar Brussel reizen met een "Weekend Ticket". Met een dergelijk ticket genieten ze van 50 procent korting ten opzichte van het standaardtarief. Daarnaast zal de NMBS het aantal treinen van en naar Brussel verhogen.

Ook de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB maakte eerder bekend dat haar netwerk gratis zal zijn op 10 oktober tussen 12 en 19 uur. De toegangspoortjes in de metro zullen dan tijdelijk openstaan en de validators worden even op inactief gezet.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?