Een tram van lijn 82 richting Berchem aan het Weststation

| In de stations zijn mondmaskers niet meer nodig, maar in de voertuigen blijven ze verplicht

Nog 150 boetes per maand bij MIVB voor niet dragen van mondmasker

EDB
© BRUZZ
07/04/2022

Hoewel het dragen van een mondmasker niet langer nodig is in de stations, blijft het verplicht in de voertuigen van de MIVB. Maandelijks deelt de vervoersmaatschappij zo'n 150 boetes uit voor het overtreden van die regel.

Dat schrijft La Dernière Heure. Op het Brusselse openbaar vervoer vinden nog steeds controles op het dragen van een mondmasker plaats. Overtreders riskeren boetes ter waarde van 250 euro.

Hoewel het voor de MIVB moeilijk is om het precieze aantal overtredingen te becijferen, meldt de maatschappij dat een "grote meerderheid" van de reizigers de regel respecteert. "We doen veel aan sensibilisering en we voeren controles uit om de reizigers te herinneren aan deze verplichting," klinkt het in de krant.

De MIVB stelt een betere naleving van de regel vast wanneer de voertuigen vol zijn. "Jongeren zijn misschien iets minder geneigd om systematisch het masker te dragen, maar de meeste mensen voldoen aan de verplichting, ongeacht het vervoermiddel."

Elke maand wordt een honderdtal boetes uitgedeeld op het Brusselse openbaarvervoersnetwerk. Dat cijfer nam toe tussen de laatste maanden van 2021 en het begin van 2022. In februari 2022 werden 139 boetes opgesteld, in januari en december meer dan 150. Dat is meer dan in de eerste helft van 2021, toen het gemiddelde per maand op bijna 70 kwam.

De controles worden uitgevoerd door het personeel dat ook verantwoordelijk is voor andere controles, zoals de controle van de tickets of de veiligheid.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni