534 boetes voor niet dragen mondmasker op MIVB-netwerk

© PhotoNews
| Metroreizigers in Brussel

Van januari dit jaar tot en met augustus zijn in totaal 534 boetes uitgeschreven door het MIVB-personeel voor het niet dragen van een mondmasker op het openbaar vervoernetwerk. Dat bevestigt de MIVB aan BRUZZ.

De mondmaskerplicht blijft van kracht in heel het Brussels Gewest, ook op het netwerk van openbaar vervoermaatschappij MIVB. Toch lappen heel wat gebruikers van de metro, tram of bus die verplichting aan hun laars. Afgelopen donderdag uitte Brussels gezondheidsminister Alain Maron (Ecolo) dan ook zijn bezorgdheid over een vermeende lakse aanpak van de MIVB. "Er wordt nog maar weinig gecommuniceerd over de verplichte mondmaskerplicht", klonk het.

An Van Hamme, woordvoerster van de MIVB, weerlegt: "We hebben nooit het aantal aankondigingen verminderd. Bovengronds weergalmt de boodschap om de vijf haltes, bij de metro is dat om de twintig minuten", laat ze weten aan onze redactie.

Sinds januari zijn zelfs 534 boetes uitgeschreven wegens het niet dragen van een mondkapje. "We voeren dagelijks zo'n dertig operaties uit om de verplichting te controleren en zijn niet van plan om dat tempo los te laten", klonk het nog in La Dernière Heure.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?