Brusselse PS vraagt ook MIVB-abonnement van 1 euro per maand voor senioren

© Belgaimage
| MIVB-busreizigers stappen af aan halte Simonis.

Nu blijkt dat het goedkoop MIVB-abonnement voor Brusselse jongeren een groot succes is, pleit Brussels PS-voorzitter Ahmed Laaouej ervoor dat ook de 65-plussers een abonnement van 1 euro per maand kunnen krijgen.

"Het schoolabonnement van 1 euro per maand voor de jongeren is een echt succes. De maatregel van de regering-Vervoort heeft voor een stijging van het aantal scholieren en studenten met een abonnement op het Brussels openbaar vervoer met 40 procent gezorgd, of duizend studenten meer", reageert de Brusselse PS verheugd. In totaal genieten 35.812 scholieren en studenten van dat goedkoop tarief. "Dat toont aan dat inzake mobiliteit een aanmoedigende aanpak meer loont dan een repressieve aanpak".

"Met die vaststelling en het regeerakkoord vraagt de Brusselse PS dat er ook een abonnement van 1 euro per maand komt voor de senioren (ouder dan 65 jaar)", stelt Laaouej. Voor de PS zijn de investeringen in het openbaar vervoer en de toegankelijkheid voor iedereen van tram, bus en metro essentiële prioriteiten, luidt het nog.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?