Villo! deelfietsen van JC Decaux onder de luifel van het Rogierplein
© PhotoNews | Villo! deelfietsen van JC Decaux onder de luifel van het Rogierplein.

Nog steeds geen lanceringsdatum voor elektrische Villo

KVDP
© BRUZZ
29/10/2019

De elektrische versie van de Villo komt er dit jaar nog, verzekert JCDecaux, de exploitant van de deelfietsen. Normaal gezien zouden de 1.800 elektrische deelfietsen al in de zomer klaarstaan, maar de lancering liep forse vertraging op. "Over de lanceringsdatum communiceren we midden november."

De komst van de elektrische Villo-deelfietsen was al aangekondigd in de zomer van 2018. Tegen de zomer van dit jaar zouden 1.800 deelfietsen van Villo, ongeveer een derde van de hele vloot, vervangen worden door fietsen met elektrische ondersteuning.

Maar technische problemen gooiden roet in het eten. Midden augustus moest JCDecaux, de exploitant van de gele deelfietsen, de lancering van de e-Villo uitstellen. Eind september werd de lancering nog eens uitgesteld. "We zijn nog aan het testen, maar in oktober komt hij er", klonk het toen.

'Dit jaar nog'

"We zijn ons bewust van de vertraging die we nog altijd oplopen", vertelt Jérôme Blanchevoye van JCDecaux vandaag aan BRUZZ. "De elektrische fietsen zijn er, maar we ondervinden nog enkele probleempjes met de integratie in ons systeem. Die moeten eruit voor we de nieuwe fietsen lanceren."

Villo voert op dit moment nog tests uit, maar wanneer de e-Villo eindelijk beschikbaar zal zijn, is nog niet duidelijk. "Zeker dit jaar nog", stelt Blanchevoye, maar voor midden november moeten we de nieuwe fietsen niet verwachten. "Tegen 15 november kunnen we communiceren over de lanceringsdatum."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Mobiliteit, elektrische villo, Villo, JCDecaux, elektrische deelfietsen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie