Nu ook vandalisme tegen circulatieplan van Stad Brussel

comite_non_au_good_move_verkeersbord_28_10_2022a.jpg
© Comité non au plan Good Move via Facebook
© Comité non au plan Good Move via Facebook

In de Zennewijk in Brussel-Stad zijn donderdagavond verkeersborden beklad en betonblokken en bloembakken versleept. Het is de eerste keer dat in de stad Brussel vandalisme plaatsvindt door tegenstanders van het Good Move-circulatieplan in de Vijfhoek. Brussels burgemeester Philippe Close vindt het gedrag "onaanvaardbaar".

Foto's in de Facebookgroep "Comité Non au Good Move" tonen hoe verkeersborden met zwarte verf zijn beklad en onherkenbaar zijn gemaakt. Bloembakken en betonblokken die moeten dienen als verkeersfilter werden omver gegooid of versleept. De tegenstanders van het circulatieplan hingen ook een spandoek op waarop Good Move doorstreept staat.

De politie van de zone Brussel Hoofdstad Elsene zal extra waakzaam zijn, verzekert Close. De daders zijn niet gekend. De vernielde verkeersborden werden snel vervangen.

"Voor de overheden is het nu belangrijk om de dialoog te behouden. De burgemeester en de schepen blijven beschikbaar om de bewoners te ontmoeten, zoals ze dat ook in de afgelopen weken en maanden waren", vertelt Wafaa Hammich, woordvoerster van burgemeester Close. "Als gevolg van deze vergaderingen konden er al wijzigingen doorgevoerd worden, waaronder in de Zennestraat of aan de Ninoofsepoort, op vraag van de bewoners", vervolgt ze.

Vanaf volgende week zou de Troontunnel op de kleine Brusselse ring terug volledig open moeten gaan na een periode van werkzaamheden en dat moet het verkeer vlotter doen verlopen.

Good Move

Good Move is het mobiliteitsplan van de Brussels gewest dat stapsgewijs in verschillende gemeenten wordt ingevoerd. Het plan heeft zijn voor- en tegenstanders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?