Onafhankelijke spoorbond OVS staakt op zaterdag 17 augustus

Noordstation en kantoorwijk Noordstation en kantoorwijk
© PhotoNews
© PhotoNews
Updated: 13-08-2019 - 14:33

De onafhankelijke spoorvakbond OVS gaat op zaterdag 17 augustus - middenin het weekend van het festival Pukkelpop - staken. Dat meldt de NMBS.

Aanleiding van de staking is de problematische verlofsituatie van de treinbegeleiders. Op 27 juli staakte de OVS ook al naar aanleiding van het conflict over vakantiedagen. Toen, ook een zaterdag, reden uiteindelijk drie op de vijf treinen.

Dinsdag vond nog overleg plaats tussen de NMBS en de OVS, zonder resultaat. "Ondanks een aantal zeer concrete toezeggingen die al eerder werden toegelicht, verkiest OVS echter opnieuw naar het stakingswapen te grijpen. NMBS betreurt dit, in de eerste plaats voor haar reizigers, die voor de tweede keer in nog geen maand de dupe zijn van een stakingsactie van één spoorbond", klinkt het bij het spoorbedrijf.

De NMBS is van plan dit jaar 300 nieuwe treinbegeleiders aan te werven. Daarvan zijn er al meer dan 200 aangeworven, benadrukt de NMBS.

Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt de NMBS op basis van het treinbegeleidingspersoneel dat aangeeft te zullen werken een gegarandeerde treindienst uit.

Volgens de organisatie zal de staking voor Pukkelpop geen problemen opleveren. "We hebben goede afspraken met de NMBS gemaakt dat de lijnen naar Pukkelpop gewaarborgd moeten blijven", zegt woordvoeder Frederik Luyten. "We gaan ervan uit dat die afspraken goed worden nagekomen en dat de dienstverlening gewaarborgd zal blijven, en zo ziet het er ook naar uit."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?