Ook eerste schoolweek nog verkeershinder op Wetstraat

Onder meer de Leopold II-tunnel zal op 2 september opnieuw opengaan voor het verkeer. De werf op de Wetstraat heeft echter vertraging opgelopen en zal ook nog in de eerste schoolweek voor hinder zorgen.

De zomer wordt in het Brussels Gewest steevast gebruikt om enkele intensieve werven aan te pakken, omdat het traditioneel minder druk is op de wegen. Zo stonden tijdens de maanden juli en augustus werken in de Wetstraat, de Leopold II-tunnel en de Rogiertunnel op het programma.

Vertraging Wetstraat

Binnenkort wordt het opnieuw drukker, vooral daar waar de zomerwerven vertraging opliepen. De renovatie aan de Wetbrug over de Etterbeeksesteenweg zou eind augustus afgerond zijn, maar de werken duren dus nog een week langer. Hierdoor zal het verkeer op een deel van de Wetstraat slechts over twee rijstroken kunnen tijdens de eerste schoolweek.

Intussen kan er ook hinder zijn in de zone van Reyers, want daar gaat de herinrichting verder en wordt het kruispunt van de Reyerslaan met de Kolonel Bourgstraat afgesloten van 1 tot 20 september. Vanaf de derde week van september gaat de weg onder de Grosjeanbrug, die de Kolonel Bourgstraat met de Sterrenbeeldenlaan verbindt, dicht voor drie maanden.

Rogier- en Leopold II-tunnel

Aan het Zuidstation komt er in september een nieuwe testinrichting voor vlotter en veiliger op de Kleine Ring. De automobilisten die vanaf de Hallepoort afslaan naar de Jamarlaan worden nog voor de spoorwegbrug gescheiden van het verkeer dat verder rijdt op de Kleine Ring richting Ninoofsepoort. Er blijft ook een voorsorteerstrook richting Fonsnylaan.

Andere zomerwerven lopen intussen op hun einde. Na zijn tweede volledige zomersluiting gaat de Leopold II-tunnel op 2 september opnieuw open voor het verkeer. Ook in de Rogiertunnel zullen opnieuw twee rijstroken in beide richting beschikbaar zijn. Al blijft de tunnel wel nog vijf nachten per week gesloten, van zondag 1 tot donderdag 6 september (tussen 22 uur en 6 uur).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?