Ook MIVB-bussen mijden Noordstation

© Kevin Van den Panhuyzen-BRUZZ
| De MIVB verplaatst de halte Noordstation nu ook tijdelijk naar het Rogierplein.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB schrapt enkele bushaltes in het Noordstation, net als de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn. De haltes verhuizen tijdelijk naar een andere plek in de buurt.

De bussen van lijnen 20 en 61 zullen vanaf dinsdagochtend voorlopig niet meer stoppen onder het Noordstation. De MIVB verhuist haar haltes respectievelijk naar de Simon Bolivarlaan en het Noordplein, beiden vlak aan het Noordstation. Daar zijn al andere bushaltes.

"We zijn natuurlijk minder betrokken dan De Lijn," zegt woordvoerder An Van hamme, "Maar het is niet echt eerlijk dat onze chauffeurs en passagiers anders behandeld worden dan die van De Lijn. Daarom verplaatsen we onze haltes tijdelijk, tot er een echte oplossing is."

De MIVB haalt dezelfde reden aan als De Lijn: de erbarmelijke hygiënische omstandigheden van het station, waar veel mensen zonder papieren huizen, maken de plek onveilig.

De Lijn bundelt nu al haar haltes die vroeger onder het Noordstation lagen aan het Rogierplein en het Noordplein. "Vanaf dinsdag zullen de reizigers kunnen afstappen aan de tijdelijke halte op het Noordplein. Opstappen kan aan de halte Rogier (richting voorstad) op het vlakbij gelegen Rogierplein. Dit gebeurt onder begeleiding van controleurs van De Lijn," zo klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?