| Het ongeval gebeurde ter hoogte van tramhalte Thomas in Schaarbeek.

Opnieuw aanrijding in Schaarbeekse Vooruitgangstraat

EC
© BRUZZ
02/04/2021

Donderdagmiddag is een fietser aangereden in de Vooruitgangstraat in Schaarbeek. Het ongeval gebeurde ter hoogte van tramhalte Thomas. Op diezelfde plek werd een half jaar geleden nog een voetganger aangereden. De gemeente zegt werk te maken van snelheidsremmers.

Dat schrijft La Capitale en wordt aan BRUZZ bevestigd door de politiezone Brussel-Noord. Het ongeval gebeurde donderdagnamiddag. De politie werd om 14.30 uur ingelicht en ging onmiddellijk ter plaatse. “De fietser was lichtgewond en is naar het ziekenhuis overgebracht”, zegt politiewoordvoerster Audrey Dereymaeker. Het gaat om een vrouw van 32 jaar oud. “Wij zijn niet op de hoogte of en wanneer ze uit het ziekenhuis is ontslagen. We zullen deze informatie hebben wanneer zij als slachtoffer wordt verhoord.”

Het verhoor heeft dus nog niet plaatsgevonden. De precieze omstandigheden van het ongeval zijn daarom nog niet bekend. Zowel de autobestuurster als de fietser waren wel niet onder invloed van alcohol op het moment van het ongeluk. “De bestuurder werd niet van haar vrijheid beroofd”, zegt Dereymaeker nog. De bestuurster was 38 jaar oud.

Zone 30

De Vooruitgangstraat is een zone 30. Hoe snel de autobestuurder reed, is niet bekend. "Zonder radar ter plaatse kunnen we geen precieze snelheid bepalen", aldus Dereymaeker.

Het is niet de eerste keer dat er een persoon is aangereden in de Vooruitgangstraat. In september vorig jaar werd nog een 79-jarige vrouw aangereden op net hetzelfde punt. Zij moest ook naar het ziekenhuis worden overgebracht. “Het is een straat die behoort tot het clubje van de racebanen van Brussel”, zei Pieter Fannes van burgercollectief 1030/0 toen aan BRUZZ. “Dat wil zeggen: de lange, rechte banen waar je niet veel obstakels hebt en waar je dus relatief makkelijk hoge snelheden kan halen.” Fannes was nu nog niet op de hoogte van het nieuwe ongeval, maar reageert dat de buurtbewoners al meermaals gevraagd hebben om snelheidsremmers te installeren in de straat. “Voorlopig zonder veel resultaat van de gemeente”, zegt hij donderdag.

Schaarbeeks schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen) herhaalt dat de Vooruitgangstraat een gewestweg is. “Voor ons is verkeersveiligheid gekoppeld aan snelheid en zichtbaarheid”, zegt Byttebier. “Zichtbaarheid kan op die plek niet direct het probleem zijn. Qua snelheid zijn we blij dat het Good Move-plan van het Gewest heel recent de Vooruitgangstraat alsnog heeft meegenomen in de zone 30. Wij gaan als gemeente nu systematisch vragen dat ook de inrichting voor die 30 kilometer per uur aangepast wordt in de straat, met snelheidsremmers waar nodig. Ik bespreek de aanpak van de veiligheid ook elke maand met de politie."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Mobiliteit , Vooruitgangstraat , fietsongeval , Aanrijding met fietser

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni