Vrouw zwaargewond na aanrijding in Schaarbeek

© Belga
08/09/2020
Updated: 08/09/2020 09.00u

In Schaarbeek is maandagavond een 79-jarige vrouw zwaargewond geraakt bij een ongeval in de Vooruitgangstraat. Dat meldt de Brusselse brandweer. Inmiddels is ze buiten levensgevaar. De bestuurder werd kort na de feiten opgepakt.

Het ongeval vond kort voor 20 uur plaats en de ambulanciers en MUG-arts hebben een half uur nodig gehad om de toestand van de vrouw ter plekke te stabiliseren vooraleer ze naar het ziekenhuis kon overgebracht worden.

"Kort na de feiten hebben onze agenten de man kunnen oppakken," aldus de politiewoordvoerster van de zone Noord. "De man heeft een positieve drugstest afgelegd en werd na verhoor vrijgelaten. Zijn rijbewijs is voor 15 dagen ingevorderd."

De juiste omstandigheden van het ongeval zijn nog onduidelijk maar volgens de eerste berichten zou de wagen die het slachtoffer aanreed, niet gestopt zijn en de vlucht hebben genomen. De politiewoordvoerster kan niet zeggen of het effectief om vluchtmisdrijf gaat, maar bevestigt wel dat de man in ieder geval niet zelf de hulpdiensten gebeld heeft.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Mobiliteit , Veiligheid , Vooruitgangstraat

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni