Opnieuw verkeer in twee richtingen rond Basiliek van Koekelberg

© NC
| Maandagnacht paste Brussel Mobiliteit de wegmarkeringen aan.

Het verkeer rond de Basiliek van Koelkelberg kan weer in de beide richtingen rijden. Dat bevestigt Inge Paemen, woordvoerder van Brussel Mobiliteit. Maandagnacht zijn de wegmarkeringen aangepast, waarmee een einde is gekomen aan de testfase voor eenrichtingsverkeer.

Het eenrichtingsverkeer was bedoeld om bus en tram sneller door het verkeer te loodsen. Maar tijdens de testfase bleek dat dat niet het gewenste effect opleverde. Bovendien waren er veel klachten van omwonenden en automobilisten. 

De test zou normaal gesproken van mei vorig jaar tot eind februari dit jaar lopen, maar vanwege de klachten kondigde Minister voor Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) in december al aan dat de testfase vervroegd zou worden stopgezet. Dat gebeurde uiteindelijk niet. Maar nu zijn de wegmarkeringen, na lang aandringen van de gemeente Koekelberg, dus opnieuw aangepast.

Het verkeer rijdt opnieuw in twee richting, op twee kleine uitzonderingen na. Het stuk op de Pantheonlaan tussen de Keizer Karellaan en de Frans Gasthuislaan blijft eenrichtingsverkeer, net als de Lansroemlaan tussen de Overbeeklaan en de Keizer Karellaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?