Test eenrichtingsverkeer Basiliek nog altijd niet stopgezet

© Google Maps / Peter Dhondt
| De minister laat weten dat de instructies om de testopstelling weg te halen in december wel gegeven zijn

Hoewel Brussels minister van mobiliteit Pascal Smet (SP.A) in december had aangekondigd dat de test met eenrichtingsverkeer rond de Basiliek van Koekelberg stopgezet werd, staat de testopstelling er nog steeds. Koekelberg is niet opgezet met de situatie en dringt bij het Gewest aan op actie.

Het eenrichtingsverkeer was bedoeld om bus en tram sneller door het verkeer te loodsen. Maar na een test van vijf maanden waren de resultaten niet zoals gehoopt. De minister besliste toen om de test vroegtijdig stop te zetten.

Twee maanden later is er nog niets veranderd. “Ik heb al verschillende keren aan het Gewest gevraagd om iets aan te situatie te doen,” zegt burgemeester van Koekelberg Philippe Pivin (MR) aan La Capitale.

De minister begrijpt de frustratie van de gemeente en wijst met de vinger naar Brussel Mobiliteit. “Wij hebben in december aan Brussel Mobiliteit de instructie gegeven om de betonblokken en signalisatie weg te halen,” zegt de woordvoerder van Smet aan BRUZZ.

'Weer was te slecht'

Brussel Mobiliteit bevestigt dat er instructies gegeven werden, maar laat weten dat de weersomstandigheden roet in het eten gooiden. "De betonblokken hebben we wel al weggehaald, maar de borden staan er nog," aldus Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. “Het was echter te koud en te nat om onze diensten ’s nachts buiten te laten werken.”

Volgens La Capitale zou de vertraging te wijten zijn aan de werken aan de Leopold II-tunnel die in de zomer starten. Dan zou dezelfde verkeersomleiding namelijk deels terugkomen, daarom zou het nutteloos zijn om de signalisatie al weg te halen.

Brussel Mobiliteit laat weten dat de borden voor het weekend van 3 maart weggehaald worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?