1750 Steps 4

| Foutgeparkeerde steps zijn op veel plaatsen in Brussel een probleem.

Oudergem gaat foutgeparkeerde deelvoertuigen bestrijden met dropzones

AD
© BRUZZ
18/08/2022

Deelsteps, -fietsen en -scooters die achterblijven op plekken waar ze eigenlijk niet horen: ook in Oudergem is het een alombekend fenomeen. De gemeente voerde eerder al boetes in voor foutparkeerders, maar die blijken niet overal effect te hebben. Daarom zal de gemeente Oudergem later dit jaar dropzones invoeren voor deelvoertuigen.

Sinds 2019 kunnen foutparkeerders van deelvoertuigen in Oudergem een boete van de politie krijgen, maar dat blijkt geen waterdichte oplossing. Daarom heeft de gemeente nu beslist om een tiental dropzones te installeren: plaatsen waar gebruikers van deelsteps, -fietsen en -scooters hun voertuig moeten parkeren. Dat schrijft La Capitale en bevestigt de gemeente aan onze redactie.

Strategische plekken

Waar de dropzones precies zullen komen, wordt momenteel bekeken door de gemeente Oudergem. De plekken waar op dit ogenblik veel overlast is, worden momenteel in kaart gebracht. Vooral in de buurt van metrohaltes, winkelcentra en scholen belanden heel wat deelvoertuigen op plaatsen waar ze eigenlijk niet horen. Op de eerstvolgende gemeenteraad zal beslist worden waar de dropzones precies zullen worden ingericht.

In totaal zou het gaat om zo'n tien tot vijftien plaatsen, maar de gemeente sluit niet uit dat er mettertijd extra dropzones zullen bijkomen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni